Adatközpontunk

Extrém biztonság

Az adatközpont egy megerősített, védett létesítmény, amely megbízhatóan óvja a biztonsági szempontból kényes berendezéseket. A biztonsági rendszer többszintű, a biztonsági szolgálat az év minden napján, 24 órán keresztül működik. Munkáját - az épületen belül és azon kívül egyaránt - zárt láncú televíziós rendszer, rezgés-, ajtónyitás- és mozgásérzékelők, valamint riasztók segítik. Mágneskártyás, illetve változó számjegykiosztású nyomógombos rendszer szabályozza a beléptetést az épületbe, a kolokációs területre és a rackszekrényekhez. Az épületbe kizárólag az ügyfél által felhatalmazott személyek léphetnek be, szükség esetén egyedi igényeknek megfelelő további - akár biometrikus azonosításra is alkalmas - biztonsági berendezéseket is elhelyezünk. A be- és kilépéseket VHS minőségű, folyamatosan működő video-rögzítőrendszer teszi visszakereshetővé. A gépjárművel történő illetéktelen fizikai behatolás megelőzésére betonpillérek szolgálnak, a parkoló forgalma pedig hidraulikusan működtethető akadályokkal szabályozható.

Magas rendelkezésre állás

Az adatközpont által a szolgáltatott infrastruktúra tekintetében vállalt szolgáltatási szintek (SLA) a legszigorúbb iparági szabványoknak is eleget tesznek - az éves szinten 99,999%-os rendelkezésre állással nyújtott áramszolgáltatás és klimatizálás révén ügyfeleink kritikus rendszereinek a lehető legbiztonságosabb működési környezetet biztosítjuk.

Kiemelkedő áramellátás

Szünetmentes áramellátás gondoskodik ügyfeleink berendezéseinek zavartalan működéséről. Az áramellátást jelenleg 2db 10kV-es betápláláson 5db 1,6MW transzformátor biztosítja, mely áramszünet esetén hosszú ideig képes biztosítani a zavartalan működést. Az infokommunikációs berendezések biztonságos működését ezen felül online üzemű (N+1 konfigurációjú) redundáns szünetmentes áramforrások szolgálják. A fogyasztók ellátása minden esetben A+B redundáns betáplálással történik. Az infrastruktúra mindig üzemképes állapotáról tervszerű megelőző karbantartással gondoskodunk.

Optimális környezeti feltételek

Adatközpontunkban a hőmérséklet és páratartalom megfelelő szabályozásával és hatékony porszűréssel biztosítjuk az infokommunikációs eszközök számára ideális környezeti feltételeket. Az épület teljes egészében légkondicionált, erről N+1 redundáns, helyileg szabályozható, precíziós légkondicionáló egységek gondoskodnak. A hőmérséklet folyamatosan 22 Celsius-fokos (+/- 2 °C), a levegő relatív páratartalma pedig 50% (+/- 10%).

Tűzészlelés és oltás

A teljes körű tűzészlelés és -oltás az épületen belül mindenütt elérhető alapszolgáltatás. Az egyes helyiségek 60 percig ellenállnak a tűznek, a tűzoltó rendszer pedig minden környezeti és biztonsági előírást kielégít. A tűzoltás nitrogénalapú gázzal történik, amely nem káros sem a környezetre, sem a helyiségekben elhelyezett infokommunikációs eszközökre. A létesítményigazgatási rendszerbe (BMS) VESDA (Very Early Smoke Detection Alarm, Nagyon Korai Füstérzékelő és Riasztó) tűzjelző rendszert integráltak. A komplexum a jelenleg elérhető legmagasabb szintű tűzjelző és -oltó rendszerrel van felszerelve. Tűzjelzéshez VESDA (nagyon korai füstérzékelő) rendszer került telepítésre, mely lézeres detektorokkal és levegőminta-vételezési szisztémával ellenőrzi tűz, füst esetleges jelenlétét. Tűz észlelése esetén 30 másodpercen belül megkezdődik az oltás, melyhez Inergen (nitrogénalapú) gázt használ a rendszer. Az oltás oxigénelvonással történik, olyan szintre csökkentvén a levegő oxigéntartalmát, amely lehetetlenné teszi a tűz továbbterjedését. Ehhez szolgál még segítségül a speciális fal- és ajtórendszer minimálisan egy óra tűzbiztosítással. A tűzoltó rendszer intelligens, automatikus szelepvezérléssel rendelkezik, így az oltóanyagot csak a szükséges területre juttatja el, megkülönböztetve az álpadló alatti, valamint az álpadló és az álmennyezet közötti légtereket is. A gáz környezetre, emberi életre és berendezésekre veszélytelen, oltás után a helyszín nagyon rövid időn belül megközelíthető, nincs szükség az oltásból visszamaradt hulladék eltakarítására. A tűzoltó rendszer állandó összeköttetésben áll a Fővárosi Tűzoltó-parancsnoksággal, ahová a tűzjelzések automatikusan befutnak, így az ügyeletes tűzoltók - a beérkezett riasztás ellenőrzése után - szükség esetén azonnal megkezdhetik a kivonulást a megfelelő erőforrásokkal.

Közvetlen kapcsolat
Varga Márton
dedikált ügyfélmanager
+36 30 792 8314